Basescu, ASF, plagiatul si indreptatirea morala

ASF e o cloaca – zice Basescu plin de zvac moral; e un arbore genealogic al USL. Si are dreptate: le straluceau ochii unor sefuleti ai Puterii in ziua in care s-au inghesuit in Parlament – mai abitir ca niciodata – ca sa voteze dreptatea pana la capat pentru sotiile lor.

Din fericire, iata, exista un reper de talia lui Traian Basescu ca sa ne apere de nepotism. El nu si-ar impinge niciodata fiica – un Cicero pe tocuri, un Tachita Gura de Aur si acid hialuronic – tocmai in Parlamentul European, un fel de ASF continental – si asta dosind voturi de la propriul partid. Pentru ginerica al sau n-ar oferi ANRP – o alta cloaca eminenta – cea mai mare despagubire din istoria institutiei, in timp ce ultimii supravietuitori ai Holocaustului se sting fara un leu restitutit. Pentru fetita lui n-ar umbla nicicand consilierii prezidentiali teleleu prin tara, cu intabularea – ca doar ce Dumnezeu sa faci toata ziua la Cotroceni?!

Nu, nu doar ASF este o cloaca – intregul sistem politic este o Cloaca Maxima unde pacatele originare ale fiecaruia fac imposibila schimbarea. Un lant cauzal al slabiciunilor – in care un pacat il spala sau il justifica pe celalalt. Cutare doamna Duminica, de pilda, secretar de stat taman la Educatie, a plagiat integral – in logica xeroxului – o lucrare de dizertatie. Ar trebui sa plece, dar – incepe lantul slabiciunilor – cine sa i-o ceara: Victor Ponta? Ponta insusi, zice-se, s-a dedulcit la copy/paste. Dar toata lumea i-a iertat asta – lantul slabiciunilor continua – pentru ca incerca sa scape de un rau mai mare – unul care furase nu o lucrare de doctorat (denota totusi niste preocupari mai serioase), ci o casa din domeniul public, facandu-si-o singur cadou. Si care, la randul sau, a devenit presedinte numai si numai pentru ca adversarul sau – nici noi nu mai stim cati suntem – a gasit de cuviinta sa se maseze cu Vantu in saptamana in care trebuia sa castige alegerile.

Si tot asa.

ASF e o cloaca. Unde – ca si in cazul profesoarei spagare, ca si in cazul Romatsa – nu se va schimba, in fond, nimic. Doar se va transforma putin, cat sa linisteasca lucrurile. Acolo unde nu exista indreptatire morala – si de la Corneliu Coposu n-am mai avut asa ceva in Romania – nu exista nici capacitatea actului moralizator autentic.

137830474438742544387_ghimpele

 Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lasitate si curaj in dragoste: Petrarca si Bruno

(Din Scurt tratat despre iubire, Nemira, februarie 2017) Există două moduri în care poţi rata în iubire. Primul, cel clasic, sănătos, implică împlinirea amorului, ducerea sa până la un capăt care se dovedeşte prea scurt. “Măcar am încercat” – e consolarea vitalistă a celor car... (Mai departe...)

Sindromul Bibulus la romani

Cine e naiba e Bibulus? - e intrebarea naturala. Asta era si ideea. Dar hai sa incercam asa: cine naiba e Iulius Cezar? Aici nu cred ca avem probleme. Marcus Calpurnius Bibulus a fost politicianul roman care a considerat ca cel mai grozav lucru pe care il poate face este sa devina rivalul si opon... (Mai departe...)

O discutie lucida despre finalizarea Catedralei Manturii Neamului

Opinia despre patriarhul Daniel mi-am format-o, paradoxal, in Orient. Observand acolo modul in care a gestionat interesele BOR (si, implicit, ale Romaniei) la Locurile Sfinte. E o istorie de diplomatie bisericeasca stufoasa, care implica negocieri de pe pozitii taioase cu grecii, de pilda – dar co... (Mai departe...)

Ce vor, totusi, conservatorii crestini in chestiunea musulmanilor din Europa?

Ma regasesc in multe chestiuni alaturi de conservatorii crestini. Nu reusesc insa sa inteleg pozitionarea lor in privinta Islamului european. In esenta, cea mai importanta idee a lor pare aceasta: “Problema pleaca de la faptul ca liderii europeni – corupti de idei de stanga si de “marxism cult... (Mai departe...)

ISIS si terorismul-pop. Cum il anihilam pe megastarul de cinema al-Baghdadi

O analiza semantica a presei tabloide e suficienta pentru a intelege ca avem o problema: “Detalii explozive”, “Informatii bomba”, “Cutare detoneaza nucleara”. Titlurile care fac – pentru banale evenimente politice sau sociale – trimiteri sangeroase la dinamita se vand de trei ori mai... (Mai departe...)