Cabinet parlamentar

Pentru mandatul 2016-2020 cabinetul meu parlamentar se afla in Calea Ferentari 72. Posibilitatea de a fi de util comunitatii este mult mai mare intr-o zona care se confrunta inca cu provocari majore,

Program cabinet parlamentar Ovidiu Alexandru Raetchi

Cabinetul este pus la dispozitia comunitatii locale. Oricine poate imprumuta carti de la biblioteca sau le poate consulta aici. Sala de conferinte poate fi utilizata pentru programe educationale, intalniri ale asociatiilor specializate sau de locatari, dezbateri. Sala de curs este folosita deja pentru cursuri de limbi straine oferite copiilor din zona de profesori voluntari, dar programul poate fi extins in functie de interesul comunitatii.

Biblioteca cabinetului parlamentar al lui Ovidiu Alexandru Raetchi

Cabinetul este deschis zilnic, intre orele 10.00 si 18.00. Programul meu formal implica audiente luni si marti la Parlament si vineri la cabinetul parlamentar, dar puteti stabili oricand o intalnire folosind datele din Contact.

 

Sala cabinetului parlamentar al lui Ovidiu Alexandru Raetchi

Lasitate si curaj in dragoste: Petrarca si Bruno

(Din Scurt tratat despre iubire, Nemira, februarie 2017) Există două moduri în care poţi rata în iubire. Primul, cel clasic, sănătos, implică împlinirea amorului, ducerea sa până la un capăt care se dovedeşte prea scurt. “Măcar am încercat” – e consolarea vitalistă a celor car... (Mai departe...)

Sindromul Bibulus la romani

Cine e naiba e Bibulus? - e intrebarea naturala. Asta era si ideea. Dar hai sa incercam asa: cine naiba e Iulius Cezar? Aici nu cred ca avem probleme. Marcus Calpurnius Bibulus a fost politicianul roman care a considerat ca cel mai grozav lucru pe care il poate face este sa devina rivalul si opon... (Mai departe...)

O discutie lucida despre finalizarea Catedralei Manturii Neamului

Opinia despre patriarhul Daniel mi-am format-o, paradoxal, in Orient. Observand acolo modul in care a gestionat interesele BOR (si, implicit, ale Romaniei) la Locurile Sfinte. E o istorie de diplomatie bisericeasca stufoasa, care implica negocieri de pe pozitii taioase cu grecii, de pilda – dar co... (Mai departe...)

Ce vor, totusi, conservatorii crestini in chestiunea musulmanilor din Europa?

Ma regasesc in multe chestiuni alaturi de conservatorii crestini. Nu reusesc insa sa inteleg pozitionarea lor in privinta Islamului european. In esenta, cea mai importanta idee a lor pare aceasta: “Problema pleaca de la faptul ca liderii europeni – corupti de idei de stanga si de “marxism cult... (Mai departe...)

ISIS si terorismul-pop. Cum il anihilam pe megastarul de cinema al-Baghdadi

O analiza semantica a presei tabloide e suficienta pentru a intelege ca avem o problema: “Detalii explozive”, “Informatii bomba”, “Cutare detoneaza nucleara”. Titlurile care fac – pentru banale evenimente politice sau sociale – trimiteri sangeroase la dinamita se vand de trei ori mai... (Mai departe...)