Despre mine

13178634_609382879224191_6530414197169464902_n

Am  37 de ani, 1.95 in inaltime si – admit – sunt un ochelarist incorigibil :) . Am două fete – ȋn mod evident mult mai deştepte decât mine: Sofia şi Agata. Sunt casatorit cu Laura Raetchi, cu care impart pasiunea pentru politica internationala si Orientul Mijlociu: Laura este expert ONU pentru zona cea mai fierbinte a globului si calatoreste deseori in teatre de conflict precum Siria sau Sudan. Am un căţel curios şi bleg, alb din cap pana-n picioare: ciobănescul elveţian Luna. Am o pisică melancolică, cu ochi albastri: Petit Chou.

Aghi

Soff

De la 22 la 33 de ani am făcut consultanţă politică şi presă. La 33 de ani am devenit parlamentar de Diaspora, specialitatea mea fiind zona din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii. Am la activ 5 cărţi scrise şi 4000 de volume colecţionate. Deciziile mele strategice depind de bibliotecă: mutarea şi reaşezarea ei corectă durează 10 zile şi implică 100 de saci. Nu vă puteţi imagina :) . Am făcut mult sport ȋn copilărie: scrimă, baschet, rugby, ȋnot. Am fost portarul titular al Stelei la categoria mea de vârstă. Astăzi mă consolez, când am timp, cu halterele si banda de alergat.

laura-blog

Sunt fan Borges, Dostoievski, Toynbee, Tolstoi, Llosa, Le Carre. Şi: Rogers Waters, Freddie Mercury, Jim Morrison, David Bowie. Si, mai plebeu: Pogba, Bale, Thomas Muller :) .

PisocaCutuDacă destinul meu ar fi arătat altfel, mi-aş fi dorit să fiu rugbist – in linia a doua. Mă simt minunat la Roma, Paris sau Sevilla, dar Orientul Mijlociu rămâne marea mea pasiune. Alaturi de cafea. A fost o onoare pentru mine sa reprezint Romania in numeroase Parlamente si reuniuni internationale. Imi doresc sa imi inchei mandatul stiind ca am respectat traditia remarcabila a diplomatiei romanesti.

Dincolo de obiectivele generale ale oricarui om politic, exista un motiv clar pentru care am intrat in viata publica: Unirea Romaniei cu Republica Moldova. Bunicul meu, Dionis Raetchi, a plecat de acolo, de langa Orhei, spre Bucuresti, in anul 1933.

Cred ca un om politic are datoria de a-si conserva cat mai mult credinta in acea bunatate elementara pe care stia sa o recunoasca imediat in cartile copilariei. Cel mai toxic lucru in politica este sa hranesti un disurs intors impotriva celor vulnerabili; sa obtii putere si popularitate manipuland ura contra oamenilor aflati in minoritate, intr-un moment de slabiciune sau criza.