Metrou în Rahova, principalul obiectiv al lui Ovidiu Raețchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5

La începutul anilor 1990, în București erau înmatriculate aproximativ 180.000 de mașini, pentru ca acum, numărul lor să ajungă la 1 milion. În aceste condiții, nicio infrastructură rutieră perfectă nu poate opri coșmarul zilnic din traficul bucureștean. Și chiar dacă lucrările la infrastructura rutieră ar merge perfect, problema traficului nu poate fi soluționată fără o rețea de transport subteran care să atingă unele dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei. Potrivit unor studii recente, un metrou funcțional la nivelul sectoarelor 5 și 6 ar diminua traficul auto cu cel puțin 30%. De bine, de rău, locuitorii din Sectorul 6 vor scăpa în scurt timp de coșmarul lucrărilor de la metrou. Este momentul ca atenția autorităților să se concentreze înspre Sectorul 5. Cred că atât pentru binele locuitorilor din acest sector, dar și pentru relaxarea traficului la nivelul întregului București, avem nevoie de o magistrală de metrou în cartierele Rahova, Ferentari, 13 septembrie, Sălaj și Sebastian.

Izolarea Sectorului 5 trebuie să înceteze. Până acum, administrația locală social-democrată nu a dorit în mod voit ca cetățenii din acest sector să fie conectați cu centrul. Altfel, nu îmi explic cum o zonă foarte populată precum cea a cartierelor 13 Septembrie, Sebastian, Rahova, Sălaj și Ferentari nu a beneficiat de atenția autorităților pentru construirea unei magistrale de metrou. Este deprimant că la ora actuală, singurele planuri vagi ale autorităților privind conectarea acestei zone – una dintre cele mai greu accesibile din București – printr-o rețea de metrou cu centrul, are ca termen de începere anul 2022, pentru a fi finalizate după 2030. Este inacceptabil ca locuitorii din cartierele sus-menționate să beneficieze de metrou de-abia peste 15 ani, în cel mai fericit scenariu, în care toată lumea, prin absurd, își face treaba cu precizie nemțească. Metroul în Rahova este obiectivul cel mai important pe care mi-l asum, alături de PNL Sector 5 și care trebuie să devină o prioritate pentru administrația locală viitoare a sectorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lasitate si curaj in dragoste: Petrarca si Bruno

(Din Scurt tratat despre iubire, Nemira, februarie 2017) Există două moduri în care poţi rata în iubire. Primul, cel clasic, sănătos, implică împlinirea amorului, ducerea sa până la un capăt care se dovedeşte prea scurt. “Măcar am încercat” – e consolarea vitalistă a celor car... (Mai departe...)

Sindromul Bibulus la romani

Cine e naiba e Bibulus? - e intrebarea naturala. Asta era si ideea. Dar hai sa incercam asa: cine naiba e Iulius Cezar? Aici nu cred ca avem probleme. Marcus Calpurnius Bibulus a fost politicianul roman care a considerat ca cel mai grozav lucru pe care il poate face este sa devina rivalul si opon... (Mai departe...)

O discutie lucida despre finalizarea Catedralei Manturii Neamului

Opinia despre patriarhul Daniel mi-am format-o, paradoxal, in Orient. Observand acolo modul in care a gestionat interesele BOR (si, implicit, ale Romaniei) la Locurile Sfinte. E o istorie de diplomatie bisericeasca stufoasa, care implica negocieri de pe pozitii taioase cu grecii, de pilda – dar co... (Mai departe...)

Ce vor, totusi, conservatorii crestini in chestiunea musulmanilor din Europa?

Ma regasesc in multe chestiuni alaturi de conservatorii crestini. Nu reusesc insa sa inteleg pozitionarea lor in privinta Islamului european. In esenta, cea mai importanta idee a lor pare aceasta: “Problema pleaca de la faptul ca liderii europeni – corupti de idei de stanga si de “marxism cult... (Mai departe...)

ISIS si terorismul-pop. Cum il anihilam pe megastarul de cinema al-Baghdadi

O analiza semantica a presei tabloide e suficienta pentru a intelege ca avem o problema: “Detalii explozive”, “Informatii bomba”, “Cutare detoneaza nucleara”. Titlurile care fac – pentru banale evenimente politice sau sociale – trimiteri sangeroase la dinamita se vand de trei ori mai... (Mai departe...)