Raeţchi(PNL) cere audit la Primăria Sectorului 5 pentru a verifica administraţia Vanghelie

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi: Primăria Sectorului 5 are nevoie de un audit extern independent. Corupţia înseamnă sărăcie şi subdezvoltare. Reabilitarea termică a blocurilor e un eşec din cauza corupţiei administraţiei Vanghelie

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi este de părere că primăriile de sector, şi mai ales Primăria Sectorului 5, au nevoie de un audit extern independent pentru a verifica modul în care s-au cheltuit bugetele locale. Raeţchi a afirmat, în context, că reabilitarea termică a blocurilor reprezintă un eşec din cauza corupţiei administraţiei Vanghelie.  

“Suspiciunile şi acuzaţiile de corupţie de la nivelul administraţiei bucureştene demonstrează că primăriile de sector, şi mai ales Primăria Sectorului 5, au nevoie de un audit extern independent pentru a analiza, pe fiecare palier, modul în care s-au cheltuit banii bucureştenilor. Nu ne putem aştepta ca DNA să facă toată treaba, deşi nu sună rău să avem câte un procuror în fiecare primărie până facem curăţenie. Nu de puţine ori, proiectele de administraţie nu au reprezentat nimic altceva decât metode de îmbogăţire pentru foşti edili care acum răspund în faţa legii. Reabilitarea termică a blocurilor – principala dorinţă și grijă a locuitorilor din Sectorul 5 – este un exemplu relevant în acest sens. De altfel, Marian Vanghelie are un dosar pe numele său din această cauză. Între timp, dincolo de prejudiciul adus bugetului Sectorului 5, reabilitările termice fie au  rămas doar pe hârtie, fie au fost făcute de mântuială. Reabilitarea blocurilor din Sectorul 5 reprezintă un eşec din cauza corupţiei administraţiei Vanghelie”.

Articolul a fost publicat aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lasitate si curaj in dragoste: Petrarca si Bruno

(Din Scurt tratat despre iubire, Nemira, februarie 2017) Există două moduri în care poţi rata în iubire. Primul, cel clasic, sănătos, implică împlinirea amorului, ducerea sa până la un capăt care se dovedeşte prea scurt. “Măcar am încercat” – e consolarea vitalistă a celor car... (Mai departe...)

Sindromul Bibulus la romani

Cine e naiba e Bibulus? - e intrebarea naturala. Asta era si ideea. Dar hai sa incercam asa: cine naiba e Iulius Cezar? Aici nu cred ca avem probleme. Marcus Calpurnius Bibulus a fost politicianul roman care a considerat ca cel mai grozav lucru pe care il poate face este sa devina rivalul si opon... (Mai departe...)

O discutie lucida despre finalizarea Catedralei Manturii Neamului

Opinia despre patriarhul Daniel mi-am format-o, paradoxal, in Orient. Observand acolo modul in care a gestionat interesele BOR (si, implicit, ale Romaniei) la Locurile Sfinte. E o istorie de diplomatie bisericeasca stufoasa, care implica negocieri de pe pozitii taioase cu grecii, de pilda – dar co... (Mai departe...)

Ce vor, totusi, conservatorii crestini in chestiunea musulmanilor din Europa?

Ma regasesc in multe chestiuni alaturi de conservatorii crestini. Nu reusesc insa sa inteleg pozitionarea lor in privinta Islamului european. In esenta, cea mai importanta idee a lor pare aceasta: “Problema pleaca de la faptul ca liderii europeni – corupti de idei de stanga si de “marxism cult... (Mai departe...)

ISIS si terorismul-pop. Cum il anihilam pe megastarul de cinema al-Baghdadi

O analiza semantica a presei tabloide e suficienta pentru a intelege ca avem o problema: “Detalii explozive”, “Informatii bomba”, “Cutare detoneaza nucleara”. Titlurile care fac – pentru banale evenimente politice sau sociale – trimiteri sangeroase la dinamita se vand de trei ori mai... (Mai departe...)